Hogyan lehet pénzt küldeni PayPal segítségével?

A PayPal egy egyre népszerűbb fizetési mód, sokan használják. Magyarországon is egyre elterjedtebb a cégek körében is, és sok esetben ez automatikus, ha ezt a fizetési módot választod, csak kattintgatnod kell, és végigvezet az egész folyamaton.

De az is előfordulhat, hogy nincs ez az “automata” dolog, hanem csak megkérnek, hogy küldd el a pénzt PayPal-en keresztül. Ez akkor szokott lenni, ha az adott cégnél például nagyon kevesen fizetnek PayPallal. 

Nem kell megijedni, mert nagyon egyszerű a folyamat, ezt fogom most megmutatni. 

Paypal fizetés menete:

  • Lépj be a Paypal fiókodba!
  • Válaszd a Send & Request Payments (Fizetések küldése és fogadása) menüpontot, ezen belül pedig a Make a payment (Fizetés) lehetőséget!

paypal 1

  • Következő lépésként be kell írnod a címzett PayPalos e-mail címét.

Ez a mi esetünkben pl. ez:


paypal 2

Következő lépésként írd be az utalni kívánt pénzösszeget! Ha nem forintfiókod van, akkor állítsd át a pénznemet, hogy forintban jelenjen meg az összeg. A PayPal tőled olyan pénznemben vonja le, amilyen a Te számlád, vagyis át kell váltania. A PayPal eléggé korrekt átváltási árakon dolgozik.

A megjegyzésbe pedig olyan infót írj, amiről be tud téged azonosítani a címzett, akinek fizetsz: név, mit rendeltél, stb.

paypal 3

Ezután megmutatja, hogy mennyi pénzt fogsz küldeni és ennek esetlegesen mennyi a díja (én most ennek a cikknek a kedvéért 10 Ft-ot küldök el egy ismerősnek, ennek nincs külön díja). Ha minden rendben, kattints a kék Send Payments Now gombra!

paypal 4

Sikerült! A pénz máris ott csücsül a címzett PayPal egyenlegén. Ugye, milyen egyszerű?

paypal 5

Címkék: ,